Καινούριο video, φωτογραφία, ανέκδοτο;
Στείλτο μας στο geladeros@gmail.com και θα το δεις on-line

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009

Ο παπούς και το παγώνι


Φιλοξενώ εδώ και μία βδομάδα τον πατέρα μου, 82 χρονών. Ήρθε για λίγες μέρες από το χωριό. Είχε χρόνια να κατεβεί Αθήνα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση υγείας, αλλά δεν εγκαταλείπει εύκολα πλέον το σπίτι μας στην επαρχία. Του έκανα και μία βόλτα, να δει την νέα Αθήνα, των Ολυμπιακών, τα έργα του Καλατράβα, τον προαστιακό, την Αττική Οδό και τις εναέριες γέφυρές της … Εντυπωσιάστηκε !
Ήθελε να αγοράσει και ένα ζευγάρι παπούτσια, οπότε και καταλήξαμε σε μεγάλο νέο πολυκατάστημα. Έμεινε κατάπληκτος! Από την πολυτέλεια, το τεράστιο υπόγειο γκαράζ, το υδραυλικό ασανσέρ, τα πολλά μαγαζιά, τον κόσμο … Βρήκε μάλιστα και αγόρασε και τα παπούτσια που ήθελε και μετά είπα να κάτσουμε να φάμε και κάτι, σε ένα από τα εστιατόρια που διαθέτει. Να ξεκουραστούμε και να κουβεντιάσουμε κιόλας.
Ενώ τρώγαμε και μιλάγαμε λοιπόν, πρόσεξα ότι κοιτούσε συνέχεια κάτι … Ήταν ένας νεαρός, καθισμένος 2-3 τραπέζια παραδίπλα μας, που είχε ένα παράξενο κούρεμα και κυρίως παράξενα βαμμένα μαλλιά! Μπλε μαλλιά! Με μία τούφα κίτρινη, μία πράσινη, μία μωβ και μία μεγάλη, ροζ, στη φράντζα … Και ο πατέρας μου τον κοίταζε … τον κοίταζε συνέχεια, χωρίς να σηκώνει τα μάτια του!
Ο νεαρός το πήρε πρέφα γιατί, όποτε γύριζε να κοιτάξει προς το μέρος μας, συναντιόταν τα βλέμματά τους.
Μέχρι που κάποια στιγμή, μάλλον ενοχλημένος ο τυπάκος, πέταξε τα κλειδιά και τα τσιγάρα του στο τραπέζι του και σηκώθηκε προς το μέρος μας …
Χα! Θα γελάσουμε …Τσαμπουκάδες γυρεύει (σκέφτηκα) αλλά δεν ανησύχησα για τον πατέρα μου …. Δικηγόρος (και μάλιστα από τους καλούς) στα νιάτα του, με το μυαλό του ακόμα και τώρα ξυράφι, πάντα ήταν ο γνωστός ετοιμόλογος στους κύκλους του και οι απαντήσεις του σαν καρφιά ξερές, άμεσες, αφοπλιστικές, έμειναν παροιμιώδεις.
Περίμενα λοιπόν να απολαύσω τη συνέχεια ….
- Τι γίνεται? Τραβάς ζόρι με τας μαλλιά μου παπούλη ??? Εσύ, έκανες ποτέ καμιά τρέλα στα νιάτα σου ???
(του πέταξε μισοχαμογελώντας σαρκαστικά ο πιτσιρικάς …)
Και ο πατέρας μου χαλαρός, ατάραχος, αγέλαστος, αμείλικτος όπως πάντα, ακούστηκε να απαντάει ….
- Τρέλα??? Ναι ... βέβαια ... πολλές! Θυμάμαι τότε που, για ένα στοίχημα, έπιασα και πήδηξα ένα μεγάλο παγώνι στο πάρκο …. Αναρωτιέμαι τώρα μάλιστα αν είσαι o γιός μου ….. !


Από τον φίλο μας Παναγιώτη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χουχουχου!
καλό!
Νομίζω θα αρέσει, δεν τόχω ξανακούσει!
8/10
Μ.Ι.Κ.21

Ανώνυμος είπε...

malakiaaaaa